כמנחת ליווי התפתחותי, אני חווה ומייעצת במגוון רחב של סיטואציות.
אספתי במיוחד בשבילך 5 טיפים נוספים – את הקודמים תמצאי ממש כאן – שיהפכו את התקופה הקרובה לנעימה ושלווה הרבה יותר:
1. תנוחי
הבית יחכה. הכלים בכיור, הכביסה בסל, הבלגאן הכללי, כל אלה יכולים להמתין מעט, לפחות עד גיל 3 חודשים 🙃 תנסי לשחרר מעט את הניסיון להיון סופרוומן, שחררי את מה שצריך לעשות. יש תינוק או תינוקת חדשים בבית וכדאי ושווה לקחת זמן הסתגלות. ת נ ש מ י וחפשי מה עושה לך טוב. את בוחרת.
2. תאכלי
אחרי מנוחה, התמיכה הכי טובה שאת יכולה לבקש מכל מי שסביבך הוא אוכל!! בישולים טעימים ומפנקים, שכל שנותר לך לעשות הוא רק לחמם דקה וחצי במיקרו ויש לך תבשיל בייתי. בטח יש מישהו או מישהי שישמחו לבשל עבורך, רק תבקשי (ואם אין או לא בא לך לבקש, חפשי באיזור מגורייך אם יש קבוצה שדואגת לארוחה חמה ליולדת, או מסעדה שמכינה אוכל ביתי במשקל).
3. קחי עזרה
ותרי על הספה של נטוצי שתכננת לקנות… ובמקום – שלמי למישהו או מישהי שינקו, יסדרו, יבשלו ויחזיקו את התינוק או התינוקת שלך. ומה את תעשי את שואלת? לא חסר! מקלחת ארוכה ומפנקת, תרימי רגליים, פנקי את עצמך בכוס קפה ותשתי אותו כשהוא עוד חם 😜, שנ"צ של שעתיים ב 10 בבוקר. מלאי מצברים בכל דרך שעושה לך טוב (חפשי באיזור מגורייך – אם לאם בקהילה, פרוייקט התנדבותי מדהים ששולח לך הביתה מתנדבת לתמיכה של שעתיים בשבוע!).
4. חפשי תמיכה
מה עושים עם הגזים? מנסה להניק ולא מצליח? מרגישה קצת מדוכדכת? איך מתמודדים עם הבכי הזה? לא משנה במה מדובר, אני ממש ממליצה לך לא להשאר עם התיסכול והקושי לבד. חפשי תמיכה, אני מבטיחה לך שיש תמיכה בשפע ובטוחה שתמצאי את אשת או איש המקצוע שמתאימים לך. תתמודדו ביחד. את לא לבד 💕
מצרפת לך פה קישור לאתר של המכון לגיל הינקות שמספק פגישות בחינם עם פסיכולוגיות קליניות, להורים המתמודדים עם בעיות הקשורות להורות ולתינוק בשנה הראשונה לחיים.
https://www.idc.ac.il/he/research/infancy/pages/default.aspx
5. לאט לאט
בתור אחת עם קוצים בתחת, כשרק בלידה השלישית הצלחתי קצת להוריד הילוך, זה הטיפ שהכי היה קשה לי ליישם, אבל עשה לי הכי טוב על הלב:
כל לידה מביאה איתה שינוי גדול, גם פיזי וגם רגשי. תאפשרי לעצמך זמן הסתגלות, קחי נשימה עמוקה, שימי את התינוק או התינוקת שלך במנשא או בעגלה, תפתחי את הדלת וצאי לטיול.
שיהיה בנועם ובבריאות ❣
ענבל