אחד החושים המרתקים בעיני הוא חוש התחושה העמוקה.
על קצה המזלג:
✔ זהו חוש לא מודע, שמאפשר לנו להבין את אופן התנועה והפעולה של הגוף שלנו בסביבה.
✔ קולטני החישה למגע עמוק נמצאים מתחת לפני העור – על המפרקים, השרירים והגידים, אלו מעבירים מידע למוח על כל איבר ועל התנועה המתרחשת בו.
✔ תינוק צעיר מקבל את המידע הראשוני מיד עם לידתו, כשהוא נסחט בתעלת הלידה. אחר כך, עם ההתפתחות וככל שינוע מול כוחות הטבע, בעיקרם כוח הכבידה, הוא לומד את גבולות הגוף שלו.
✔ בעזרת החוש הנסתר הזה תינוקות לומדים עם לידתם, וככל שיגדלו – את גבולות הגוף שלהם ואת היחס בין חלקי הגוף. מתוך כך הם לומדים את הסנכרון בין התנועות השונות ואת מידת כוח השריר שהם צריכים להפעיל לפעולות שונות.
✔ פעילות תקינה של חוש המגע העמוק היא הבסיס לתכנון תנועה ולארגון תנועה במרחב.
שלבי התפתחות התינוק - רעיונות לפעילות עם קטנטנים לגירוי חוש התחושה העמוקה
רגע לפני שמתחילות 💕 הורידי הילוך והאטי את הקצב.
חפשי הזדמנויות בהן התינוק או התינוקת שלך נינוחים, והציעי לו חוויות של מגע נוכח, מחבק. שימי לב לתגובה שלו או שלה. אם הם אומרים במבט, בקול או בגופם, שזה לא מתאים כרגע. עצרי ונסי שוב בהמשך היום.
הנה מתחילות 🎈
✔ קטנטנים –
עיסוי תינוקות פעם, בריאות לגוף ולנשמה! בין שלל היתרונות של העיסוי, אחד היתרונות המשמעותיים הוא בכך ששמלמד את התינוק או התינוקת שלך איפה הם מתחילים ואיפה הם נגמרים.
וגם – שכיבה על הבטן, הגב, צד ימין וצד שמאל על משטח הפעילות, עם דגש על השכיבה על הבטן ודחיפה של הגוף מול כוח הכבידה. נשיאה במנשא בד גם כן נהדרת לגירוי חוש התחושה העמוקה וכמובן חיבוקים וטפיחות רכות.
✔ תינוקות מתיישבים / זוחלים / נעמדים –
משחק עם בקבוקים במשקלים שונים, כדורים במשקלים שונים, עלייה וירידה בשיפוע או מדרגות.
✔ אחים גדולים 💪 –
חיבוקים עוד ועוד ובכל הזדמנות, הליכת מריצה כשאת מחזיקה ברגליים של הילד או הילדה והם מתקדמים רק בעזרת הידיים, ככה מטיילים בכל הבית, ירידה ועלייה במדרגות בהילוך איטי, דחיפה הרמה וגרירה של חפצים כבדים ובמשקלים שונים, קפיצה בטרמפולינה.
✔ משחק מעולה להזכיר לילדים גדולים גבולות גוף –
שהחבר'ה שלי ממש אוהבים – להתגלגל בתוך שמיכה ולזחול על הרצפה כמו זחל זחלילי. ככה, כמו בסרטון.
הצעות למשחקים נוספים יתקבלו בברכה ובכל שאלה אני זמינה!